Identifikacija subjekta i fenomen nasilja. Usporedba Heideggerove postmetafizičke ontologije s Girardovom generativnom antropologijom - Planinc, Mladen (Array, 2010)
Izlaganje tematizira Heideggerovo tumačenje identiteta u usporedbi s mitskim i psihoanalitičkim aspektima Girardove generativne antropologije žrtvena nasilja. Problematiziran je odnos između fenomena nasilja, antropomorfne metafizike, filozofije subjekta i identifikacije. Posebno se propituje mogućnost postmetafizičkoga razumijevanja identiteta.