Modusi književnog pamćenja europskog socijalizma - Kolanović, Maša (2011)
Izlaganje se bavi problemom književne artikulacije socijalizma u tekstovima nastalima nakon njegova raspada u europskom kontekstu. Primarni fokus bit će usmjeren prema autorima hrvatske književnosti s pogledom u komparativni europski kontekst književnosti drugih bivših socijalističkih zemalja. Izlaganje će dati uvid u različite figure i moduse književne artikulacije socijalizma koji se kreću u rasponu od nostalgije, melankolije, humora, traume do ironije i parodije.
Projekt MZOS
HRV