Jedan roman i Omladina na putu bratstva. Poetika osporavanja romana Čangi Alojza Majetića - Kolanović, Maša (Array, 2011)
Rad se bavi analizom romana Čangi Alojza Majetića u kontekstu subkulturnog osporavanja socijalističkih ideologema pri čemu je posebna analitička pozornost posvećena književnoj artikulaciji radnih akcija i specifičnih vrijednosti socijalističkih rituala.