Od stavova prema radu do percepcije Fiće: socijalno psihološka istraživanja profesora Petza - Galić, Zvonimir (2010)
Važan doprinos razvoju psihologije na ovim prostorima profesor Boris Petz je dao svojim znanstvenim i stručnim radovima u području industrijske socijalne psihologije i psihologije potrošačkog ponašanja. U području industrijske socijalne psihologije B. Petz je proučavao učinkovitost različitih metoda provođenja istraživanja u organizacijama, konstruirao upitnike za mjerenje motivacije, informiranosti i stavova prema radu te napisao niz stručnih radova, tematski prvenstveno vezanih uz međuljudske odnose u radnim kolektivima. U području psihologije potrošačkog ponašanja, uz zanimljiva izvorna istraživanja o slici proizvoda, najznačajniji rad predstavlja knjiga «Psihologija u ekonomskoj propagandi» u kojoj se na jednostavan i uvjerljiv način izlažu različiti aspekti primjene psihologije u marketingu. U izlaganju ćemo ukratko prikazati najvažnije točke iz ove domene rada Borisa Petza te pokazati da je većina spoznaja opisanih u njegovim radovima aktualna i danas.
Projekt MZOS
HRV