Kako Držića pamte suvremeni hrvatski pisci - Fališevac, Dunja (Array, 2011)
Marin Držić i kao kanonski renesansni pisac i kao osoba intrigantne biografije, a isto tako i njegovo djelo često su bili poticajom suvremenim hrvatskim piscima, kako u romanima, lirici tako i u raznim dramskim žanrovima. U članku se, nakon uvodnog dijela u kojem se iznose suvremene koncepcije kulturnog pamćenja, te razlozi pamćenja Držića u suvremenosti, analiziraju žanrovski različita djela suvremenih hrvatskih pisaca u kojima je lik Marina Držića kultno i simbolično mjesto kulturnog pamćenja, a njegovo djelo intertekstualni predložak: to su Matkovićeva drama General i njegov lakrdijaš, Šehovićev roman Vidra, Šnajderova drama Držićev san, Mujičić-Senker- Škrabeova drama Novela od stranca te nekoliko lirskih pjesama (N. Milićević, T. Petrasov Marović, Z. Mrkonjić i L. Paljetak).