Istraživanje razvoja informacijskih znanosti u Hrvatskoj od 1978. do 2007. Prilog metodologiji istraživanja strukture znanja. - Tuđman, Miroslav; Pečarić, Đilda (2010)
Pregled veličine znanstvene zajednice informacijskih znanosti u Hrvatskoj. Proučavana je struktura i dinamika razvoja informacijskih znanosti prema kriterijima periodi, institucije i discipline, zatim korelacija disciplina u informacijskim znanostima pomoću bibliometrijskih metoda. Dat je pregled dimenzija znanstvenih veza: socijalne mreže, institucionalne mreže, komunikacijske mreže i kognitivne mreže. Dat je pregled indikatora komunikacijskog i kognitivnog procesa.
Projekt MZOS
HRV