Modaliteti reprezentacije i horizonti invencije prošlog u romanima D. Merca Galilejev lestenec i I. Škamperlea Kraljeva hči - Latković, Ivana (Array, 2010)
U romanima Galilejev lestenec D. Merca i Kraljeva hči I. Škamperlea načelo analogije prikazanih (prošlih i sadašnjih) zbivanja predstavlja temeljno načelo koncipiranja priče, kao i polaznu točku njihova tumačenja. U skladu s time, u radu će se problematizirati modaliteti predstavljivosti prikaznog, kao i uloga invencije u njemu.