Poetičko-politički prijepor 1919. g.: Zofka Kveder i Tito Strozzi - Grgić, Kristina (Array, 2011)
Rad analizira "Hanku" Zofke Kveder (1918.) i "Fragmente romana" Tita Strozzija (1919.), dva donedavno manje poznata hrvatska romana o Prvome svjetskom ratu, polazeći od teza iznesenih tijekom prijepora između Zofke Kveder i časopisa "Plamen", koji se razvio nedugo nakon što je u njemu objavljen Strozzijev tekst. Unatoč stanovitim tematskim i formalnim sličnostima, usporedba tih dvaju romana otkriva važne razlike u poetičkim i političkim stajalištima njihovih autora, koje su relevantne kako za njihove prikaze ratnih zbivanja, tako i za smještanje njihovih tekstova u onodobni književno-povijesni kontekst.