Struktura "Lovorika" Luke Ilića Oriovčanina - Tomašić Jurić, Josipa (Array, 2012)
U radu se analiziraju "Lovorike" Luke Ilića Oriovčanina, objašnjava se njihova dvodijelna struktura te pučka sastavnica i veza s Andrijom Kačićem Miošićem. Kačićev utjecaj, snažno prisutan kroz hrvatsko 19. stoljeće, vidljiv je na svim razinama "Lovorika": na strukturnoj razini, žanrovskoj, općoj poetičkoj razini kao i u kačićevskoj frazeologiji, jeziku i stilu. Analiza je usmjerena na drugi, književno zanimljiviji dio "Lovorika".