Zidne slike u crkvi sv. Martina u Svetom Lovreču (Istra) : nove spoznaje na tragu Fučićevih opažanja - Maraković, Nikolina (Array, 2011)
U članku se donose nova istraživanja zidnih slika u crkvi sv. Martina u Svetom Lovreču Pazenatičkom uz kritički osvrt na prethodna istraživanja. Na temelju ikonografske i formalne analize zidnih slika te saznanja o položaju crkve, ali i nekih podataka iz pisanih povijesnih vrela, odnosno uz uvažavanje općega kulturno-povijesnog konteksta, donose se zaključci o mogućoj provenijenciji zidnih slika, njihovoj dataciji, mogućem naručitelju, te o važnosti poznavanja ovih zidnih slika za razumijevanje umjetničkog stvaralaštva 11. stoljeća na prostoru šire regije.