Brešan's and Paljetak's Hamlet: Shakespeare and Eastern Mediterannean, 02.07.2006. IUC Dubrovnik, Hrvatska - Gjurgjan, Ljiljana Ina (2006)
Izlaganje postulira dva tipa recepcije Hamleta u hrvtskoj književnosti – onoga u avangardnoj maniri prevrednovanja genoteksta tragedije u burlesku u Brešanovoj Predstavi Hamleta, te Paljetkovo postmoderno poigravanja s predloškom koji, pitajući se što nakon, otkriva jedan svijet sličan suvremenom, svijet degeneracije i bezidejnosti, svijet u kojem su djela zamijenile riječi, a smisao postaje tek stvar interpretacije.