Croatian Cultural Identity, 20.02.1997., Hrvatsko veleposlanstvo, London - Gjurgjan, Ljiljana Ina (1997)
Predavanje se bavilo upisanošću hrvatske kulture u europsku kulturnu tradiciju i to ne samo kao primateljicu utjecaja, već i kao vrlo aktivnog sudionika u artikulaciji njezina identiteta, od Marulića ili Klovića pa do utjecaja narodnog pjesništva na njemačke, pa i engleske (Coleridge) romantičare.