Tijelo u konstrukciji identiteta - Zagorac, Ivana (2011)
Razmatranje uloge tijela u konstrukciji identiteta poduzet ćemo s osloncem u tri točke: (1) na tragu medicinskog imaginarija prosvjetiteljstva tematizira se povezanost tjelesne i duhovne konstrukcije identiteta na kojoj se temelji teza o međuovisnosti tjelesnosti i moralnosti. U sljedećem koraku razmatraju se (2) tabui vezani uz tijelo koji u radikalnoj formi otkrivaju ulogu tijela u formiranju identiteta, dok se zaključno (3) izlaganje bavi ljudskim tijelom kroz vid njegove sinkronosti s dinamikom koju nameće moda, odnosno, u ponešto zaoštrenoj varijanti, pitanjem koliko mode tijelo može podnijeti.
Projekt MZOS
HRV