Intertekstualnost kao oblik književnoga pamćenja: poezija Ivana Slamniga - Grgić, Kristina (Array, 2011)
Rad analizira poveznice s inozemnim književnim tekstovima i tradicijama u poeziji Ivana Slamniga. Sistematiziraju se upotrijebljeni intertekstualni postupci (citiranje drugih tekstova ; žanrovski i metrički citati ; aluzije i reminiscencije na druge tekstove i autore) i razmatra u kolikoj je mjeri mogućnost prepoznavanja intertekstualnih izvora preduvjet recepcije Slamnigove poezije.