Biciklizam i teologija Eduarda Sama - Bogutovac, Dubravka (2005)
Rad propituje intertekstualne odnose romana "Rani jadi", "Bašta, pepeo", "Peščanik" Danila Kiša i "Fame o biciklistima" Svetislava Basare. Polazna točka analize jest podatak zatečen na popisu kojim završava roman "Fama o biciklistima" - ime Eduarda Sama, centralne figure Kišove trilogije.