Okrugli stol - Psihološki testovi i testiranje - gdje jesmo i kako dalje - Matešić, Krunoslav (2011)
U Republici Hrvatskoj psihološki se testovi sustavno primjenjuju od početka 1932. g., kada je počela s radom Stanica/Savjetovalište za izbor zanimanja u Zagrebu. U ovih osam desetljeća naši su psiholozi udovoljavali kriterijima primjene testova koji su bili postavljani u nacionalnim okvirima. S ulaskom RH u Europsku Uniju doći će do bitnih promjena u svezi s razvojem testova i postupaka testiranja i trebat će se prilagoditi europskim standardima. Europske psihološke udruge već sada razrađuju i dogovaraju uvjete za stvaranje Europskog certifikata za psihološko testiranje, odnosno za razvoj Europskog registra certificiranih korisnika psiholoških testova. Postizanje kvalifikacije za upis u ovaj Euro Registar je svojevrsna ekstenzija Euro Psy diplome i postavlja se pitanje kako ćemo tome moći udovoljavati.
HRV