Dijete i prostor – pedagoški aspekti organizacije i oblikovanja prostora vrtića - Slunjski, Edita (2009)
Primjerena organizacija i oblikovanje prostora vrtića predstavljaju nezaobilazne pretpostavke kvalitetnog odgojno-obrazovnog procesa. Različite pedagoške koncepcije (Montessori, Waldorf, Te Wariki, Reggio) ističu važnost pedagoške osmišljenosti prostora vrtića, koji predstavlja svojevrsno materijalno opredmećenje odgojne filozofije i vrijednosti na kojima se svaka od koncepcija zasniva. Osobitu pozornost pedagoškom i estetskom oblikovanju prostora vrtića posvećuje Reggio koncepcija, nazivajući prostor "trećim odgajateljem". Cjelokupan prostor Reggio-vrtića odražava percepciju djeteta kao inteligentnog, aktivnog, kompetentnog i snažnog bića u procesu institucijskog odgoja i obrazovanja.