Suvremeni kurikulum ranog i predškolskog odgoja - Slunjski, Edita (2009)
Proces osuvremenjavanja kurikuluma ranog i predškolskog odgoja podrazumijeva izgradnju novih kompetencija odgajatelja. Povezivanje teorije i prakse, tj. razvoj suradničkih profesionalnih odnosa "teoretičara" i "praktičara" može predstavljati put razvoja profesionalnih kompetencija odgajatelja u neposrednoj odgojno-obrazovnoj praksi. Ono omogućuje uspostavljanje ravnopravne komunikacije i kulture dijaloga između svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa i vodi jačanju autonomije odgajatelja.