Uspješnost korekcije glasa /r/ na primjeru govornika njemačkog jezika koji uči hrvatski kao strani jezik - Babuder, Kristina (Array, 2010)
U radu se procjenjuje promjena u izgovoru glasa /r/ kod osobe kojoj je njemački jezik materinski, a hrvatski uči kao strani jezik u odrasloj dobi. Glas /r/ u inicijalnoj, medijalnoj i finalnoj poziciji prije i poslije satova fonetske korekcije slušaju i procjenjuju studenti Odsjeka za fonetiku koji su potenicjalno i sami voditelji fonetske korekcije. U cilju im je ocijeniti sličnost/različitost izgovorenoga glasa /r/ u odnosu na glas /r/ kod izvornih govornika hrvatskog jezika. Procjena je perceptivnoga tipa. Očekivano je da će studenti pozitivno ocijentiti promjenu u izgovoru ispravljanoga glasa nakon satova fonetske korekcije.