Osposobljavanje budućih odgojitelja za rad s roditeljima - Maleš, Dubravka (Array, 2010)
Kvalitetno osposobljavanje budućih odgajatelja podrazumijeva stjecanje potrebnih kompetencija u različitim područjima djelovanja kako bi pravodobno mogli odgovoriti izazovima prakse ranog odgoja. Jedno od tih područja jest izuzetno važno i zahtjevno područje suradnje i partnerskih odnosa odgajatelja i roditelja. U radu se teorijski razmatraju pitanja važnosti partnerskih odnosa obitelji i ustanove kao nužnosti i potrebe suvremene prakse i osposobljenosti odgajatelja za kvalitetnu suradnju s roditeljima. Analizom nastavnih planova i programa obrazovanja budućih odgajatelja u Republici Hrvatskoj, autorice odgovaraju na pitanje postoje li kolegiji obiteljske pedagogije i rada s roditeljima na studijima predškolskog odgoja u RH, te ih uspoređuju s obzirom na način organiziranja.