Preko Kvarnera na Apeninski poluotok. Novi prilozi recepciji Miroslava Krleže na talijanskom jeziku - Delbianco, Valnea (Array, 2010)
Temeljeći se na istraživanju recepcije Krležinih djela u Italiji (rad V. Delbianco, objavljen 2001.) ovaj će rad osvijetliti i ocijeniti prve prijevode Krležinih tekstova na talijanski jezik objavljene u riječkim časopisima i novinama (od 20-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća) kao i nove prinose recepciji klasika hrvatske književnosti u Italiji, zaslugom slavista Silvia Ferrarija.