Ideologija i epistemologija u Desničinim novelama - Molvarec, Lana (2010)
Namjera mog izlaganja jest istražiti kako se već spomenute novele, najčešće u literaturi karakterizirane, označivane i interpretirane kao apolitične i usmjerene na apstraktne intelektualne probleme pozicioniraju prema dominantnoj društvenoj ideologiji. U izlaganju ću detaljnije pokušati ilustrirati zašto odabir tema, način njihove obrade i i idejne/ideološke implikacije koje iz njih proizlaze smatram komentarom, stavom ili čak odgovorom dominantnoj društvenoj ideologiji.