Zakon i/ili jezična kultura: Ima li jezične politike u Hrvatskoj? - Peti-Stantić, Anita (2010)
U radu se iznose osnovne teorijske postavke jezične politike i jezičnoga planiranja te se iznosi stav kako su i polazišta i ciljevi jezične politike i jezične kulture različiti. Kako svaka jezična politika, da bi bila uspješna i da bi je jezična zajednica prihvatila, mora biti utemeljena na jezičnoj kulturi, iznosi se stav kako je aktualni prijedlog Zakona o javnoj uporabi hrvatskoga jezika, koji nije utemeljen na jezičnoj kulturi, nego je gotovo potpuno mehanički prepisan slovenski Zakon o javni rabi slovenščine (2004.)neprikladan odgovor na postojeću situaciju.
Projekt MZOS
HRV