Prevođenje u vidokrugu Antuna Branka Šimića - Petrović, Bernardina; Marčić, Tonka (2008)
U radu se iznose Šimićeva razmišljanja o prevođenju i prevoditeljima te razmatra njegov nevelik ali zanimljiv prevoditeljski opus koji je ostao nekako izvan ozbiljnije pozornosti jezikoslovne i književne kroatistike. Šimić se naime okušao u prijevodu proznih djela (Šimić 1923 [1983] ; 1924a ; Šimić 1924b ; Šimić 1924d) te jedne drame (Šimić 1923) dok je poezija ostala izvan njegovih prevoditeljskih interesa.
Projekt MZOS
HRV