Humor, ironija, parodija i travestija u hrvatskoj drami sedamdesetih - Čale Feldman, Lada (Array, 2009)
Pregled žanrovske slike hrvatske drame sedamdesetih uočava u njoj prevlast komičkih procedura parodije, ironije i travestije. Je li komedija u olovnim vremenima oblik eskapizma ili pak znak ideološke provokacije? Predavanje izdvaja po jedan primjer četiriju važnih dramskih autorstava toga razdoblja, Ranka Marinkovića, Iva Brešana, Ivana Kušana i autorskog trojca Senker-Mujičić-Škrabe, kako bi se istakla problematičnost komediografskog učinka što ga hrvatska drama sedamdesetih uspijeva istražiti onkraj puka ideološkog ruga onodobnim strukturama moći.