Relations économiques entre la France et la Croatie au 19 eme s. Quelques aspects. - Gospodarske veze Hrvatske i Francuske u 19. stoljeću (neki aspekti) - Olujić, Boris (2010)
Cette communication essaie de démontrer quelques points importants sur les contacts économiques franco-croates au 19eme s. ; surtout sur les expositions universelles tenues à Paris et le rôle de la Chambre de commerce de Zagreb dans les essais d'établir les contacts économiques avec la France. Rad ukazuje na neke aspekte gospodarskih veza Francuske i Hrvatske tijekom 19. stoljeća. Poseban naglasak je na sudjelovanju na svjetskim izložbama u Parizu te na ulozi zagrebačke trgovačko-obrtničke komore u povezivanju hrvatskog i francuskog gospodarstva.
Projekt MZOS
FRA