Kapela Strozzi (14. st.) u crkvi Santa Maria Novella u Firenci: Tomaso Strozzi kao naručitelj i dominikanska interpretacija prikaza raja - Munk, Ana (2008)
Predavanje se bavi teologijom blažene vizije Božjeg lica (visio dei) u prikazu Raja u najznačajnijoj crkvi Dominikanskog reda u Firenzi. Iako se do sada dosta pisalo o tom ključnom djelu trečentističkog slikarstva, nije se uočilo da je kontroverza oko trenutka nastupanja blažene vizije--kontroverza koju je 1333. pokrenuo Papa Ivan XXII, a razriješio 1336. Papa Benedikt XII--bila poticaj Dominikanskom redu da kroz prikaz Raja obrane doktrinu koja se zasnivala na učenju njihovog najvažnijeg sveca, Tome Akvinskog. rad se bavi ikonografskim modelima za prikaz Raja, sveukupnom orkestracijom tema u kapeli i Dominikanskim tumačenjem doktrine blaženstva. U sklopu teme skupa "umjetnost i naručitelji" predavanje pridonosi razumijevanju prisutnosti privatnog naručitelja u trečentističkim pogrebnim kapelama kao što je kapela Strozzi te razumijevanju dinamike privatnog i kolektivnog naručiteljstva.