Struktura glagolskog dijela Hrvatskog WordNeta - Šojat, Krešimir (2009)
U radu se prikazuje struktura leksikona prema semantičkim poljima i potpoljima kao i kriteriji za njihovu uspostavu i postupci za razradu. Pritom se pozornost usmjerava na značenjske komponente glagola, na temelju kojih se glagoli svrstavaju u sinskupove i koje služe za razradu leksičkih hijerarhija u okviru polja, kao i definicije sinskupova. Također se prikazuje na koji način je u tim postupcima moguće uklopiti podatke o završenosti odnosno nezavršenosti radnje kod tzv. vidskih parnjaka, odnosno trojki ili četvorki. Također se prikazuje prilagodba teorijskih postavki potrebama računalne i leksikografske obrade hrvatskih glagola.