Cijepana litička industrija kasnog gornjeg paleolitika i mezolitika - primjer Vele spile na Korčuli - Radić, Dinko (Array, 2009)
U radu su predstavljeni rezultati litičke analize cijepanih kamenih artefakata iz tri kvadranta pronađenih tijekom iskopavanja 2006 godine. Ukupno je analizirano približno 10000 artefakata koji su razvrstani prema tehnološkim kategorijama i tipovima alatki. Ovom analizom steći će se temeljit uvid u litičku industriju kasnog gornjeg paleolitika i mezolitika Vele spile.