Nastavnikove uloge pri razvijanju učenikove samostalnosti - Vrhovac, Yvonne (2009)
U radu je riječi o nastavnikovim ulogama pri razvijanju učenikove samostalnosti. Pokušali smo odgovoriti na pitanje koja je uloga nastavnika pri učenikovoj samoprocjeni znanja koristeći se deskriptorima u EJPu. Prikazali smo načine kojima smo pristupili stručnom usavršavanju nastavnika za rad s EJPom te iznijeli neke poteškoće s kojima su s susreli nastavnici pri uvođenju EJPa u nastavu. Pokušali smo odgovoriti na pitanja kako nastavnici prihvaćaju rad s EJPom nakon dvije godine korištenja tog didaktičkog materijala, koji je njihov stav prema EJPu, smatraju li ga korisnim za nastavu stranoga jezika, za razvijanje učenikove jezične svjesnosti i samostalnosti pri odredjivanju sadržaja i metoda u procesu stjecanja znanja.