Kako učenici prihvaćaju Europski jezični portfolio u hrvatskim školama - Berlengi, Vedrana (2009)
U sklopu projekta Razvijanje učenikove samostalnosti uz pomoć Europskog jezičnog portfolija (EJP) u pojedine hrvatske škole uveden je ovaj didaktički materijal. U projektu sudjeluju učenici nižih i viših razreda osnovne škole. U ovom nas radu zanima kako su se učenici snašli pri upotrebi Europskog jezičnog portfolija, na koje su poteškoće naišli prilikom ispunjavanja te koji su njihovi stavovi o ovom didaktičkom materijalu nakon što su ga koristili godinu dana: smatraju li da ga mogu samostalno ispunjavati, pomaže li im EJP u učenju stranoga jezika, pomaže li im u određivanju ciljeva te žele li i dalje nastaviti koristiti EJP.