Socijalna i emocionalna kompetencija kao dio pedagoške izobrazbe učitelja - Bartulović, Marija , pedagoginja (Array, 2009)
U radu se razmatraju mogući pristupi preoblikovanju obrazovanja učitelja iz perspektive suvremene škole. Naglašava se potreba razvijanja socijalne i emocionalne kompetencije učitelja, kao preduvjeta za kvalitetnu interakciju između učitelja i učenika.