Hedonizam i feminizam - postfeministički ženski subjekt u Od Barbie do vibratora Ane Tajder - Molvarec, Lana (Array, 2009)
Ovaj tekst promišlja mogućnosti feminističke i postfeminističke reprezentacije ženskog identiteta. Na početku se potrebno suočiti s teorijskom i interpretacijskom zbrkom oko postfeminizma. U tekstu se iznose višestruka čitanja toga fenomena, kao i ključne točke razilaženja između postfeminizma i feminizma drugog vala. Postfeministički ženski identitet istražuje se na primjeru autobiografskog teksta Od Barbie do vibratora Ane Tajder. Ispituje se koliko je glavni ženski subjekt u tekstu, Ana, oblikovan pod utjecajem ženskih likova iz popularne kulture, na prvome mjestu Carrie iz serije Seks i grad, koliko se u njegovoj tvorbi reproduciraju medijski stereotipi o postfeministicama, a koliko izlazi iz navedenih okvira i nudi kompleksnije i samosvojnije prikaze ženstvenosti i ženskosti.