Urbana sociologija, urbano planiranje i grad : u Prelogovo vrijeme i danas - Čaldarović, Ognjen (2009)
U radu se ukazuje na misli prof. M. Preloga o urbanizmu i planiranju grada i na njihovu aktualnost i danas, poslije trideset godina.