Fenomen "Hrabal" u češkoj (popularnoj) kulturi - Ivačić, Matija (2009)
Rad se bavi statusom književnika Bohumila Hrabala u kontekstu češke popularne kulture, čiji su različiti slojevi njegovim "životopisom" manipulirali u svrhu ostvarivanja vlastitih marketinških ciljeva i formiranja modelnog primjera "narodnog idola".