Minorities and intercultural education in Croatia - Spajić-Vrkaš, Vedrana (1999)
U izlaganju su hrvatski modeli obrazovanja učenika koji pripadaju manjinama stavljeni u kontekst europskih politika i praksi. Posebna pozornost posvećena je propitivanju interkulturnog obrazovanja kao integrativnog okvira obrazovanja većinske i manjinske djece.