Tko sam zapravo ja? – konstruiranje identiteta online - Car, Sandra (Array, 2009)
Adolescent Internet najčešće koristi kao socijalni medij – za druženje, izražavanje vlastitog mišljenja, dijeljenje fotografija i video-zapisa ; općenito, za predstavljanje samoga sebe. Za razliku od tradicionalnih medija (novine, radio, televizija) u kojima su sadržaji jednosmjerno usmjereni prema korisniku–potrošaču i njihov je mogući utjecaj također jednosmjeran, Internet nove generacije (web 2.0), nudi korisniku da bude 'proizvođač', da kreira individualne sadržaje u javnom prostoru. Adolescent on-line sadržaje stvara na osnovu vlastitog iskustva iz stvarnog života te vrijednosti i normi kulture u kojoj živi. Njegova reprezentacija je presjek osobnih ambicija i socijalnih zahtjeva, onoga što on sam želi biti i onoga što drugi žele da on bude. Internet mu pruža neograničenu pokusnu okolinu za eksperimentiranje s vlastitim identitetom u potrazi za razumijevanjem kako se uklapa u svijet oko sebe.