Slobodno vrijeme adolescenata u digitalnoj kulturi - Car, Sandra (Array, 2008)
Digitalizacija suvremene kulture u posljednjih je dvadesetak godina promijenila svakodnevicu adolescenata. Zahvaljujući kompjutorskim igricama, socijalnim mrežama na Internetu (msn, Facebook, MySpace) i mobilnim tehnologijama (i-pod, mobitel) gotovo da nema trenutka u kojem adolescent nije uključen u neki širi i dalji svijet on onoga u kojem trenutno fizički boravi. On ne živi samo sad i ovdje već, zahvaljujući neprestanoj komunikaciji i izloženosti informacijama, živi istovremeno u mnogim polu ili posve virtualnim svjetovima. Ovakav je život, s jedne strane, adolescentima nametnut (današnji adolescenti 'rođeni' su s mišem u ruci i sa slušalicama na ušima), a s druge strane, čini se da ga oni sami biraju jer su i u slobodnom vremenu njihove najčešće aktivnosti povezane s digitalnom tehnologijom. Rad problematizira 'digitalne oblike' provođenja slobodnog vremena adolescenata kao izazov moderne pedagogijske znanosti.