Roditelji i pedagoški pluralizam - Maleš, Dubravka (Array, 1994)
Osim društvenog interesa potrebno je voditi računa i o zadovoljavanju pjedinačnih interesa obitelji. U našoj je zemlji proces privatizacije školstva tek na početku i predstavlja samo djelomično rješenje pa je potrebno ići prema razvijanju unutarnjeg pluralizma odgojno-obrazovnog sustava i kurikularnoj otvorenosti državne škole.