Petar Zoranić i Marin Držić: epoha i razmeđe - Pavlović, Cvijeta (2009)
Razmeđe između renesanse i manirizma je trenutak susreta između Držića i Zoranića. Izdvajaju se dva segmenta usporedbe: izvedbenost (u sprezi s glazbom) i svojevrsna utilitarnost uspostavljaju interpretativnu podlogu temeljenu na pojmu srodnosti, dok se s druge strane rodnom podjelom uloga (i svojevrsnim socio-kulturološkim razlikama) Držić i Zoranić razilaze.
Projekt MZOS
HRV