Prolaktin u insulinskoj hipoglikemiji u dijabetičkih bolesnika. - Švarc, Zoran; Ivandić, Ante; Karner, Ivan Knez-Rezo, Vera; Kraljević, Marija (1980)
Ispitan je odgovor serumskog prolaktina na insulinsku hipoglikemiju u 19 diabetičkih bolesnika i 15 zdravih osoba. Odgovor glukoze je bio jednak u obje skupine. U oboljelih odgovor prolaktina bio je znatno niži i odložen(p manje od 0, 005). Zaključeno je da postoji oštećenje hipotalamusa u dijabetičkih bolesnika.
HRV