Od mentalne mape do multimedijskog obrazovnog sadržaja - Kišiček, Sanja (Array, 2009)
Mentalne mape, kao nova tehnika zapamćivanja sadržaja i organiziranja ideja i informacija, pomogle su našim studentima pri izradi obrazovnih sadržaja. U sklopu kolegija Nastava s primjenom računala, ponuđenom studentima diplomskih studija, prvenstveno nastavnim usmjerenjima, studenti koji su pohađali kolegij akad. god. 2008./2009., sudjelovali su na projektu izrade obrazovnih nastavnih materijala za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast. Konačni su proizvod multimedijske prezentacije u obliku cjelovitih lekcija (s testom znanja na kraju) koje se u razrednoj okolini mogu koristiti posve neovisno o prisutnosti predavača/autora. Riječ je o obrazovnim materijalima s područja stranih jezika, umjetnosti, glazbe, informatike i dr. Teme su širokog spektra, ovisno o afinitetima i studijskim grupama studenata, budući da je kolegij ponuđen svim studentima Filozofskog fakulteta. Jedan od koraka pri izradi projekta je i izrada mentalne mape, kao skice ideja i plana za konačan proizvod – multimedijsku prezentaciju. Grafička su rješenja različita, za izradu mentalnih mapa studenti su se koristili različitim softverima, a za izradu multimedijskih prezentacija, Macromedia Breeze Presenterom.