Inačica predloška značajki syllabusa kolegija Tjelesne i zdravstvene kulture na visokim učilištima - Gošnik, Jelka (Array, 2009)
Kolegij Tjelesne i zdravstvene kulture i sporta na visokim učilištima karakteriziraju poznati, konkretni te jasni ciljevi i zadaće koje treba učinkovito, pažljivo i dugoročno postavljati. Na temelju analize svih razvojnih značajki studenata/ica u dobi od 18 do 25 godina starosti te financijskih, prostornih i kadrovskih uvjeta rada, dosadašnjeg kurikuluma redovite, izborne i fakultativne nastave, sporta na visokim učilištima važno je pristupiti izradi detaljnog izvedbenog plana i programa takozvanog syllabusa kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura. Syllabus treba biti kreiran u skladu s Bolonjskom deklaracijom, prema uputama pojedinih sastavnica visokih učilišta, prilagođen našoj tradiciji, okolnostima i specifičnosti struke. On je izvor informacija za studente/ice te sredstvo komunikacije između nastavnika i studenata/ica, a što je osobito značajno, namijenjen je prvenstveno studentima.