O nekotoryh novyh tendencijah v slovoobrazovanii russkogo jazyka - Čelić, Željka (Array, 2009)
Ruski je jezik u početku 21. stoljeća pod utjecajem jezika kompjuterske tehnologije. Povijest ruskoga jezika poznaje prihvaćanje neslavenskih sufiksa kao tvorbenih. Sufiks -abel'- prihvaćen je u ruskome jeziku putem francuskih posuđenica. Gramatike mu dopuštaju veliku produktivnost. Realno, sufiks u standardnome jeziku nije produktivan, tek unutar Interneta - gdje se javlja kao dio anglizma. Frekventnost uporabe sufiksa omogućuje i lakši prodor novih engleskih korijena s riječima koje se posuđuju u ruski jezik.