L'entroterra di Zara tra il XVII e il XVIII secolo - Roksandić, Drago; Ivetic, Egidio; Mayhew, Tea (2008)
U prezentaciji i raspravi prikazani su rezultati istraživanja "mletačke Morlakije" u zadarskom zaleđu u 17. i 18. stoljeću, na granici Mletačke Republike i Osmanskog Carstva, s posebnim naglaskom na istraživanjima baštine i revitalizaciji Kule Stojana Jankovića u Islamu Grčkom te na izradbi doktorske disertacije koju je napisala Tea Mayhew u okviru ovog projekta.
Izlaganja su bila na hrvatskom i talijanskom jeziku, a bila su praćena power-point prezentacijom koju je pripremila Tea Mayhew. Drago Roksandić je posebno govorio o projektu obnove i revitalzacije Kule Stojana Jankovića.
Projekt MZOS
HRV