Cetinjski korespondenti Baltazara Bogišića - Roksandić, Drago (2008)
Iako je mnogo toga u vezi s Bogišićevim doprinosom razvoju modernoga crnogorskog zakonodavstva manje, više stalno predmet istraživanja, mnogo se manje pozornosti posvećuje tome kako je on komunicirao u Crnoj Gori, napose kada ga tamo nije bilo, a kada su se donosile, s njegovim udjelom, zakonodavne odluke ili kada su se primjenjivala njegova rješenja u njegovoj odsutnosti. Ovaj je rad istraživački doprinos u tom smjeru.
Ovaj znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem realizirali su Leksikografski zavod Miroslav Krleža i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, s posebnim programom u Konavlima (Cavtat, Dubravka i Franjevački samostan u Pridvorju te s izletom u Crnu Goru (Kotor, Cetinje, Podgorica, uključujući posjet Pravnom fakultetu Univerziteta u Podgorici).
Projekt MZOS
HRV