Od nove medicinske etike do koncepta i projekta integrativne bioetike - Jurić, Hrvoje, filozof (2008)
U izlaganju se tematizira nastanak i razvoj bioetike od nove medicinske etike do integrativne bioetike. Naglasak se pritom stavlja na djelo Van Rensselaera Pottera, čija je vizija bioetike ("mostovne" i "globalne" bioetike) kompatibilna s konceptom integrativne bioetike kojemu je posvećen završni dio izlaganja.