Literatura polska w Chorwacji 1990 - 2009: inicjatywy wydawnicze, instytucjonalne i prywatne - Čilić Škeljo, Đurđica; Kozina, Filip (2010)
U članku se analiziraju institucionalni, nakladnički i privatni modaliteti prisutnosti poljske književnosti u hrvatskom kulturnom prostoru.
Projekt MZOS
poljski