O posuđenicama iz talijanskog dijasistema u hrvatskom dijelu teksta anonimne komedije iz 18. stoljeća - Deželjin, Vesna (2008)
Prezentiraju se venecijanizmi i talijanizmi koji dolaze u dijelovima teksta na hrvatskom jeziku anonimne višejezične komedije iz 18. stlj., i to poglavito s obzirom na njihovu tipologiju (samostalni leksemi, frazemi isl.) te na način njihova ukljapanja u sustav primatelj.