Novija istraživanja paleolitika u Dalmaciji i Lici - Karavanić, Ivor (2009)
Izneseni su rezultati analiza litičkog materijala gornjih slojeva Mujine pećine kod Kaštela (musterijenska industrija), preliminarni rezultati istraživanja podvodnog srednjopaleolitičkog nalazišta Kaštel Štafilić i gornjopaleolitičkog-mezolitičkog nalazišta špilja Zala (Tounj). Ustanovljeno je da gornjopaleolitički slojevi iz špilje Zale pripadaju razdoblju epigravetijena, a nalazi probušenih morskih puževa (Columbella rustica), korištenih kao nakit, iz mezolitičkih slojeva dokazuju povezanost jadranske i kontinentalne Hrvatske u spomenutom razdoblju.
Projekt MZOS
HRV